Referat: Skultorps IF - BK Kenty

Skultorps IF-BK Kenty 4-1 (2-1)
Målskyttar: Matilda Andersson 2 Josefin Korkis Josefin Gustafson

Skultorp befäster sin plats i toppen: ”Byggt upp ett självförtroende”

Skultorps IF vände hemmamatchen mot BK Kenty. Till slut blev det en klar 4–1 seger. Vinsten gör att Skultorps IF hakar på i toppen av tabellen.

Det blev dock ingen drömstart för Skultorp. Hemmalaget tog visserligen kommandot, men 20 minuter in i matchen var det gästerna som tog ledningen via en effektiv kontring.

– Tidigare år har det ibland blivit att vi lite gett upp om vi legat under, men nu vet vi vad vi kan och jobbar vidare oavsett. Vi har verkligen byggt upp ett självförtroende, säger Tinna Örtemark

Just Tinna Örtemark spelade en stor roll i att Skultorp kunde vända. Efter en halvtimme var det nämligen Örtemark slog ett fint inlägg till Matilda Andersson som kunde nicka in kvitteringen. Fem minuter senare blev Örtemark fälld precis i närheten av straffområdet. Den frisparken förvaltade Josefin Korkis och gjorde
2–1, vilket stod sig till halvtid.

I den andra halvleken hade Skultorp i det närmsta total kontroll på händelserna. Det kändes bara som en tidsfråga innan hemmalaget skulle utöka sin ledning. Så blev det också, Matilda Andersson gjorde sitt andra mål i matchen i början av den andra halvleken (framspelad av Örtemark), och Josefin Gustafson slog in en retur precis i slutet vilket gav slutresultatet 4–1.

– Alla hade en bra inställning idag, vi tar kampen och vinner våra dueller, och kämpar för varandra. Det gör att vi också orkar längst, summerar Örtemark.

Mellan de båda målen hade Skultorp bud på än fler mål. Matilda Andersson var nära ett hattrick flera gånger.

– Men det gick ju inte bra. Jag missade så många lägen i dag. Förhoppningsvis sitter de nästa gång i stället, säger Andersson

Segern tar Skultorp till andraplats i tabellen, och härnäst väntar en toppmatch mot trean Ulricehamn.